مقالات

تریستور

تریستور چیست

تریستور یک دستگاه نیمه هادی حالت جامد با چهار لایه متناوب مواد P و N است. این عمل به طور انحصاری به عنوان یک سوئیچ مدار انجام می شود و زمانی که ورودی یک ماژول جریان دریافت می کند عمل می کند و تا زمانی که ولتاژ در سراسر دستگاه به حالت تعویض بیفتد یا تا زمانی که ولتاژ حذف شود (به روش های دیگر) به انتقال جریان ادامه میدهد. یک تریستور سه بخشی برای کنترل جریان بزرگتر از مسیر آنود به کاتد طراحی شده با کنترل آن جریان با جریان کوچکتر دیگر به عنوان ورودی آن شناخته شده است. در مقابل، یک تریستور دو شاخه به گونه ای طراحی شده است که اگر اختلاف پتانسیل بین بخش های آن به اندازه کافی زیاد باشد سوییچ شود.

تریستور

عملکرد تریستور:

عملکرد اصلی تریستور کنترل برق و جریان است که به عنوان سوئیچ عمل می کند. تریستور با چنین جزء کوچک و سبک، حفاظت کافی برای مدارهای با ولتاژ و جریان های بزرگ (تا 6000 V، 4500 A) فراهم می کند. تریستور به عنوان یک رگولاتور مورد توجه است زیرا می تواند به سرعت از حالت هدایت جریان به حالت عدم انتقال هدایت تغییر کند.
بعضی از منابع رکتیفایر کنترل شده سیلیکونی (SCR) و تریستور را به عنوان مترادف تعریف می کنند. منابع دیگر تریستورها را به عنوان دستگاه پهایی با ساخت بیشتر ساخته اند که حداقل چهار لایه متناوب N-type و Substrate Type P را شامل می شوند.

مدار داخلی تریستور

انواع تریستور:

تریستور (GTO) یک نوع خاص از تریستور است که دستگاه نیمه هادی قدرتمند است. GTO ها در مقایسه با تریستورهای معمولی، سوئیچ های کاملا قابل کنترل می باشند که می توانند توسط قسمت سوم خود، ورودی را روشن و خاموش کنند. GTO می تواند توسط یک سیگنال ورودی روشن شود، و توسط سیگنال قطب منفی خاموش شود.

دوبل تریستور

منابع

https://en.wikipedia.org/wiki/Thyristor

http://www.mdesemiconductor.com/

جهت مشاهده مقالات دیگر پیمان الکتریک نیز، اینجا کلیک نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *